Australië compenseert familie Rozi Khan

Het Australische ministerie van defensie heeft compensatie uitbetaald aan de nabestaanden van Rozi Khan, meldt de krant The Age. Om hoeveel geld het gaat wil men zeggen. Het staat ook niet volledig vast dat Rozi Khan, het in juni gekozen hoofd van het district Chora, door Australische special forces is doodgeschoten, wel wordt dit “waarschijnlijk” genoemd. Er kon geen lijkschouwing worden uitgevoerd omdat Khan volgens moslimtraditie vrijwel direct werd begraven.

Rozi Khan, een belangrijke leider van de Barakzai-stam in Uruzgan en nauwe bondgenoot van president Hamid Karzai, kwam op 17 september j.l. om het leven in de buurt van Tarin Kowt. Naar verluidt wilde hij iemand te hulp schieten die door de Taliban zou worden belaagd. Toevallig was er ook een patrouille van de Australische elite-eenheid SAS in de buurt die van alle kanten zou zijn beschoten en terugschoot.

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Uruzgan. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s