Details vrijgegeven over tweede Australische dode

Het Australische ministerie van defensie heeft zaterdag details vrijgegeven over de tweede militair uit dat land die de afgelopen week is gesneuveld. Het blijkt te gaan om de 31-jarige sergeant Brett Till, een explosievenexpert die deel uitmaakte van de Special Operations Task Group (SOTG). Sergeant Till kwam om het leven toen hij probeerde een bermbom onschadelijk te maken.  Over de locatie zijn geen mededelingen gedaan.

De SOTG bestaat uit commando’s van de landmacht en leden van de elite-eenheid Special Air Service (SAS). De eenheid in Uruzgan is c. 330 man sterk en valt onder direct bevel van het ISAF-hoofdkwartier. Dit in tegenstelling tot de Australische Mentoring and Reconstruction Task Force 1 die deel uit maakt van de Task Force Uruzgan en onder Nederlandse leiding staat. Van die eenheid sneuvelde eerder in de week de 21-jarige korporaal Mathew Hopkins tijdens een vuurgevecht met de Taliban ten noorden van Tarin Kowt, de hoofdstad van de provincie Uruzgan.

Sergeant Till was getrouwd, had twee kinderen en zijn vrouw is in verwachting van hun derde.

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Australië, NAVO. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s