Bomaanslag bij Tarin Kowt: vijf doden

Nederland werkt in Uruzgan volgens de ‘inktvlek-methode’. Een geografisch beperkt gebied veilig stellen, en van daaruit de veiligheidszone verder uitbreiden. Tarin Kowt en direkte omgeving vormen het hart van de ‘Nederlandse’ inktvlek. Maar een totale veiligheidsgarantie is dat niet. Dat bleek dinsdag wel, toen er vijf doden vielen bij een aanslag op de kleine moskee in Shah Mansur (ook wel gespeld als Shahmansur, Shah Mansoor). Het gehucht ligt net ten noordoosten van Tarin Kowt. Over de achtergronden van de aanslag is nog niets bekend.

Elders in Uruzgan raakten drie Australische militairen gewond tijdens een vuurgevecht met de Taliban. Een van hen is er zo ernstig aan toe dat hij moest worden overgebracht naar het ‘Role 3’ veldhospitaal op Kandahar Airfield.


Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Australië, Uruzgan. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s