Marine verlengt missie tegen piraten Somalië

Het Nederlandse fregat Hr. Ms. De Zeven Provinciën blijft tot 28 juni actief bij de bestrijding van piraterij in de Indische Oceaan en de Rode Zee. De missie liep donderdag ten einde, maar minister van Defensie Eimert van Middelkoop liet vrijdagavond weten dat er positief gereageerd is op een verzoek van de NAVO om langer in het gebied te blijven. Dat geldt ook voor de vier overige schepen van het NAVO-smaldeel ‘Standing NATO Maritime Group 1‘ (SNMG1) die bij de antipiraterij-operatie Allied Protector actief zijn.

De Zeven Provinciën maakt een korte tussenstop in de Pakistaanse havenstad Karachi en hervat op 28 april zijn werk. De overige landen die schepen hebben ingezet voor ‘Allied Protector’ zijn Canada, Portugal, Spanje en de Verenigde Staten.

Links:

Standing NATO Maritime Group 1 (SNMG1)
Operation Allied Protector
Homepage Hr. Ms. De Zeven Provinciën

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Piraterij. Bookmark de permalink .