Uruzgan: 14 burgerdoden door bermbom

In Uruzgan zijn vrijdag veertien Afghaanse burgers omgekomen toen hun voertuig op een IED (Improvised Explosive Device, ‘bermbom) liep. Dat heeft het Afghaanse ministerie van binnenlandse zaken zaterdag bekend IED (foto defensie)gemaakt.  De doden vielen in het district Chora, zo’n veertig kilometer ten noordoosten van Tarin Kowt.

Donderdag raakten vijf Australische militairen van de ‘Mentoring and Reconstruction Task Force’ gewond bij de explosie van een IED ten oosten van Tarin Kowt. Volgens het Australische ministerie van defensie zijn hun verwondingen niet levensbedreigend en hun herstel in het veldhospitaal op Kamp Holland zou voorspoedig verlopen.

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Australië, Uruzgan en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Uruzgan: 14 burgerdoden door bermbom

  1. Marcase zegt:

    Arme donders.

    Ik hoop dat ‘onze’ patrouilles dat stuk IED-leggende schorem snel te pakken krijgen. Sterker nog, ik hoop dat de TFU patrols worden uitgebreid – de Talibs worden steeds brutaler in hun IED en (burger) intimidatie operaties.

    Here’s hoping for a quick recovery for our Ozzie colleagues – get well soon buds.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s