AIVD spreekt bewering Washington Post tegen

De Amerikaanse krant de Washington Post meldde zondag* dat in de afgelopen twee jaar aanslagen door al-Qaeda in Amsterdam en Barcelona zijn verijdeld. De plannen daarvoor zouden in Pakistan zijn beraamd door ‘bondgenoten’ van de terreurbeweging om Nederland en Spanje te ‘straffen’ voor hun deelname aan de strijd tegen het terrorisme.

De geheime dienst AIVD zei vanmorgen desgevraagd dat de bewering van de Washington Post onjuist is.  “Er zijn gedurende de afgelopen twee jaar geen aanslagen in Amsterdam verijdeld”, aldus een woordvoerder.

* “During the past two years, serious terrorist plots orchestrated by al-Qaeda’s allies in Pakistan, meant to punish Spain and the Netherlands for participating in the war on terrorism, were thwarted in Barcelona and Amsterdam.” Bruce Hoffman,  Washington Post, 10 januari 2010)

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Terrorisme en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op AIVD spreekt bewering Washington Post tegen

  1. Wil Palen zegt:

    So much for ‘quality’ media 🙂

    And they wonder why subscriptions are plummeting?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s