The Only Thing Worth Dying For

In de Verenigde Staten verschijnt vandaag het eerste Engelstalige boek waarin de Afghaanse provincie Uruzgan centraal staat. The Only Thing Worth Dying For behandelt de acties, eind 2001, van een eenheid Amerikaanse Special Forces (ODA-574) ter ondersteuning van de latere president Hamid Karzai. De schrijver is Eric Blehm.

Ik heb het boek nog niet gelezen, maar ben benieuwd hoe het zich verhoudt tot ‘Expeditie Uruzgan’ van journaliste Bette Dam, waarin de lotgevallen van ODA-574 en Karzai ook centraal staan. Klik hier voor een discussie over The Only Thing Worth Dying For met Eric Blehm en majoor Jason Amerine, destijds de commandant van ODA-574.

Zie ook een recensie van ‘Expeditie Uruzgan: de weg van Hamid Karzai naar het paleis’ en een eerder artikel: ‘2001: de Slag om Tarin Kowt’.

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Uruzgan, Verenigde Staten en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s