Twee Nederlandse militairen gewond bij aanslag Uruzgan

Door een aanslag met een geïmproviseerd explosief zijn zondagochtend twee Nederlandse militairen van de Task Force Uruzgan gewond geraakt.

De aanslag gebeurde rond half 7 lokale tijd tijdens een reguliere patrouille in de omgeving van Shingowlah, ten noorden van Deh Rawod. Beide gewonden zijn per helikopter naar het Role 2 veldhospitaal op de basis in Tarin Kowt gebracht. De militairen hebben zelf hun relaties geïnformeerd.

(bron: ministerie van Defensie)

Toelichting: het gehucht Shingowlah (Sjingola/Shengula) ligt in het landbouwgebied (green zone) van het district Deh Rawod, langs de rivier de Helmand. Deze omgeving was in 2007 en begin 2008 het toneel van felle gevechten met de Taliban. In 2007 hadden de Taliban het gebied enige tijd in handen, waardoor duizenden bewoners van de green zone de wijk namen naar het toen veilige dorp Deh Rawod Bazar (op het kaartje aangegeven met een ‘S’).

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, NAVO, Uruzgan en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s