Amerikaanse Special Forces-militair verdronken in Uruzgan

Een bizarre samenloop van omstandigheden begin deze maand in de Afghaanse provincie Uruzgan. De Amerikaanse kolonel James Creighton was voor het eerst op werkbezoek op de ‘Multinational Base Tarin Kowt’ (waarvan Kamp Holland onderdeel uit maakt). Op 1 augustus neemt hij  het bevel op zich van alle ISAF-troepen in de provincie als commandant van het ‘Combined Team Uruzgan’.

Elders in de provincie verdronk op 1 juli een naamgenoot van de kolonel: de 23-jarige sergeant Andrew Creighton, verbonden aan een eenheid van de Amerikaanse Special Forces. Hij verdween samen met een collega onder water tijdens het doorwaden van een riviertje. De collega kon tijdig worden gered; het stoffelijk overschot van sergeant Craighton werd pas drie dagen later gevonden.

Het was de laatste missie van de sergeant voordat hij op verlof naar de VS zou gaan. Op 24 juli zou hij daar zijn 24ste verjaardag vieren.

Zie ook: Mother had hoped to see son for his 24th birthday

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Uruzgan, Verenigde Staten en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s