Rusland verhoogt defensieuitgaven met 27 procent

Rusland geeft volgend jaar omgerekend 94 biljoen miljard dollar uit aan defensie en nationale veiligheid. Volgens premier Vladimir Putin betekent dat een stijging met 27 procent in vergelijking met het lopende jaar.  In euro’s uitgedrukt: 66 miljard.  Ondanks de indrukwekkende stijging nog lang niet op hetzelfde niveau als de Verenigde Staten, die vorig jaar ruim 600 biljoen miljard aan defensie en buitenlandse operaties uitgaven. 

Eveneens vandaag werd op Prinsjesdag de Nederlandse defensiebegroting bekend: 8,4 miljard euro, wat neerkomt op ca. 1, 4 procent van het bruto nationaal product (en 4,7 procent van de Rijksbegroting), vrijwel ongewijzigd in vergelijking met de huidige uitgaven.

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Defensie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Rusland verhoogt defensieuitgaven met 27 procent

  1. Roeland zegt:

    Je verwart het engels woord billion waarschijnlijk met het nederlandse woord Biljoen. Maar het engelse billion is 1.000.000.000, dat noemen wij een miljard. Dus het gaat om 3 nullen minder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s