‘Roger kwam thuis, korporaal Hack niet’

Kwam op het onvolprezen Uruzgan Weblog een indrukwekkend artikel tegen van collega Marloes de Koning van de Geassocieerde Persdiensten (GPD). Over korporaal Roger Hack die in april de klap overleefde die twee andere inzittenden van zijn jeep het leven kostte: de chauffeur (soldaat Mark Schouwink) en luitenant Dennis van Uhm, de zoon van de Commandant der Strijdkrachten.  Indrukwekkend, wegens de ingehouden stijl zonder onnodige dramatiek. Maar bovenal indrukwekkend door de manier waarop Roger Hack over zijn zware verwondingen vertelt. Hij liep een dwarslaesie op en is hard bezig met de revalidatie. Lees: ‘Roger kwam thuis, korporaal Hack niet’.

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Uruzgan. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s