Mariniers aan de bak in Uruzgan

qpo.jpgHet Korps Mariniers levert volgende jaar een substantiële bijdrage aan de ‘Task Force Uruzgan’. Een woordvoerster van het ministerie van defensie zei vrijdag dat gedurende vier rotaties (van ca. vier maanden elk) het Korps een van de vier compagnieën vult van de zogeheten Battle Group – de gevechtseenheid van de Task Force. Een compagnie is ongeveer 150 man sterk; in totaal zullen dus zo’n 600 mariniers in Uruzgan worden ingezet.
Het is voor het eerst sinds de start van de missie op 1 augustus 2006 dat de mariniers ‘groepsgewijs’ worden ingezet. Wel hebben al veel individuele mariniers in Uruzgan gediend: als lid van het OMLT. Dat staat voor ‘Operational Mentor and Liason Team’: militairen die gekoppeld worden aan eenheden van het Afghaanse leger in Uruzgan en hen al doende nieuwe vaardigheden bijbrengen. Zie ook het artikel ‘De ultieme exitstrategie in Uruzgan’.

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Uruzgan. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s