Nederlandse terrorismeverdachte in bezit verdachte USB-stick

De 40-jarige Nederlandse vrouw van Marokkaanse afkomst die op 17 oktober in de Britse stad Manchester is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij terroristische activiteiten blijkt in het bezit te zijn geweest van een USB-stick met belastende informatie.

De vrouw is zaterdag 1 november  in Londen voorgeleid op basis van de Britse antiterrorismewetgeving en blijft in voorlopige hechtenis. Haar naam is inmiddels vrijgegeven:  Houria Chahed Chentouf. Ook haar vaste woonadres is inmiddels publiek: Reynell Drive, Longsight, Manchester.  Kort na haar arrestatie werd een woning in Den Haag doorzocht door de Nederlandse politie.  Ook daar zou belastende informatie zijn gevonden. 
De naam Chentouf dook eerder op tijdens het onderzoek naar de Hofstadgroep, maar het is niet duidelijk of de nu aangehouden vrouw enige relatie heeft met Mohammed Chentouf. Die werd genoemd als een goede vriend van Abu Khaled, alias ‘de Syriër’, de voortvluchtige inspiratiebron van de Hofstadgroep. Mohammed Chentouf is in december 2006 tot vier jaar cel veroordeeld na afloop van het zogeheten ‘Piranha-proces’ tegen een groep terrorismeverdachten waarvan Samir A. (Azzouz) de spil was.

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Terrorisme. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s