Uruzgan: vijf kinderen gedood bij actie Australische special forces

Het Australische ministerie van defensie meldt dat er donderdag zeker zes Afghaanse doden zijn gevallen tijdens een gevecht met de Taliban. Een eenheid van de ‘Special Operations Task Group’ (commando’s en SAS) was bezig met het doorzoeken van een aantal quala’s toen het vuur op hen werd geopend. Bij het vuurgevecht dat daarop volgde is volgens het ministerie één vijandelijke strijder gedood en vielen er doden onder de burgerbevolking, waaronder vijf kinderen.  Twee andere kinderen en twee volwassenen raakten gewond. Aan Australische zijde zijn geen doden of gewonden gevallen.
De Australische Special Forces in Uruzgan opereren niet onder het gezag van de door Nederland geleide ‘Task Force Uruzgan’ maar vallen direct onder de NAVO-hoofdkwartieren in Kabul en Kandahar.
Onbekend is waar het gevecht heeft plaatsgevonden. Er is een onderzoek naar het gebeurde begonnen. Voor meer informatie, zie het persbericht van het ministerie.

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, NAVO, Uruzgan. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s