VS: Nederlandse terrorismeverdachte zal ‘schuldig’ pleiten

De enige Nederlandse terrorismeverdachte die in de Verenigde Staten in voorarrest zit zal donderdag waarschijnlijk ‘schuldig’ pleiten, meldt de Amerikaanse krant de Washington Post. Het gaat om de Amerfoortse kapper van Iraakse afkomst Wesam al-Delaema, die in 2005 werd opgepakt en in 2007 uitgeleverd aan de VS. Hij staat terecht op aanklachten van betrokkenheid bij aanslagen op Amerikaanse militairen in Irak.
Hoewel al-Delaema niet geheel serieus wordt genomen (hij stond bekend als een nogal frivole man en trad o.a. op in de tv-show “Cash & Carlo” van presentator Carlo Boszhard), zorgde hij zelf voor het belangrijkste belastende materiaal: hij kwam voor in een video die in zijn geboorteplaats Fallujah zou zijn opgenomen en verklaarde daarin lid te zijn van de ‘Mujaheddin From Fallujah’. De video werd in zijn woning in Amersfoort aangetroffen.
Mocht al-Delaema schuldig worden bevonden dan kan hij zijn straf in Nederland uitzitten.  De volledige aanklacht tegen hem is hier te lezen.

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Terrorisme, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s