Raketaanval op Kamp Holland: 1 dode, 7 gewonden

Voor het sinds Kamp Holland in Uruzgan in gebruik werd genomen (op 1 augustus 2006) is er bij een vijandelijke raketbeschieting een Nederlandse militair om het leven gekomen. Zeven anderen raakten gewond. Dat heeft de Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm maandagavond bekend gemaakt.

Het slachtoffer is de 20-jarige soldaat der eerste klasse Azdin Chadli uit Uden, die volgens Van Uhm pas een week in Afghanistan was. Van de vijf Nederlandse gewonden zouden er twee zwaargewond zijn. Zij moesten voor verdere behandeling worden overgebracht naar een veldhospitaal op Kandahar Airfield, waarop overigens maandag ook een raketaanval plaatsvond.  Verder zijn ook twee militairen van het Afghaanse leger (ANA) gewond geraakt.

(meer informatie volgt z.s.m.)

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Uruzgan en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s