Voeding Kamp Holland ‘niet te eten’

Tussen de zeepiraterij en ander serieus nieuws door even iets luchtigers. De leiding van de ruim 400 reguliere Australische  troepen op Kamp Holland heeft een onderzoek aangekondigd naar de voedingswaarde van het Nederlandse eten op deze basis in Uruzgan. Dit na een regen van klachten tijdens een bliksembezoek, afgelopen vrijdag, van minister van defensie Joel Fitzgibbon. Een meegereisde journalist nam de proef op de som en spreekt van ‘smakeloze brei’, ‘een smakeloze kotelet’ en idem jus.  De journalist nam ook een hap van een pompoengerecht. De pompoen, zo schrijft Ian McPhedran, ‘was allang van een stevige groente getransformeerd tot een vloeibare brei’.

Volgens de journalist hebben Australische officieren gezegd dat het eten het moreel en de gezondheid van de Australische soldaten aantast. Het eten op Kamp Holland wordt verzorgd door de firma ‘Supreme’ maar is helemaal afgestemd op de Nederlandse smaak.

De journalist merkte ook op dat de ruim 300 Australische Special Forces daarentegen speciaal voedsel krijgen, betaald uit een speciaal potje en opgediend in een speciale eetgelegenheid elders op het kamp. Uitsluitend vers voedsel, bereid door speciaal gediplomeerde koks… De Australische bewindsman heeft overigens zelf niet de proef op de som kunnen nemen. Wegens de korte duur van zijn verblijf op de basis verorberde minister Fitzgibbon alleen een pizza, schrijft de journalist in de krant Adelaide Times.

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Uruzgan. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s