Eerste gevechtsinsignes uitgereikt in Uruzgan

De Nederlandse krijgsmacht had ‘m nog niet: een insigne die aangeeft dat de drager in een vuurgevecht heeft gezeten. Maar daar is nu verandering in gekomen. Commandant de Strijdkrachten generaal Peter van Uhm blijkt donderdag in Uruzgan de eerste exemplaren van deze nieuwe onderscheiding te hebben  uitgereikt. Onder de ontvangers een aantal van de militairen die een week geleden in de provincie Kandahar tijdens een konvooi-operatie te maken kregen met aanvallen van de Taliban en aanslagen met bermbommen. Blijkens een mededeling van het ministerie van defensie zullen er vanaf nu ook met terugwerkende kracht nog meer van deze insignes worden uitgereikt, op basis van een lijst van aanvragen.

(afbeelding: ministerie van defensie)

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Defensie, Uruzgan. Bookmark de permalink .