Australische militair gesneuveld in Uruzgan

In Uruzgan is zaterdag een Australische militair gesneuveld kort voor een huisdoorzoeking in de Baluchi-vallei ten noorden van Tarin Kowt. Dat heeft het ministerie van Defensie in Canberra bekend gemaakt. Een andere militair raakte zwaar gewond en is voor behandeling overgebracht naar het veldhospitaal op Kamp Holland. Ook drie Afghaanse burgers, waaronder een jongetje van 8, werden bij de ontploffing verwond. Volgens het ministerie ging het om een ‘anti-personnel improvised explosive device‘, een IED die specifiek gemaakt is om mensen (i.p.v. bijvoorbeeld voertuigen) te treffen.

Het slachtoffer is de 22-jarige soldaat Benjamin Ranaudo van de Australische Mentoring and Reconstruction Task Force, onderdeel van de door Nederland geleide Task Force Uruzgan. Hij is de elfde Australiër die in Uruzgan is gesneuveld.

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Australië, Uruzgan. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s