Missie Uruzgan: 120 gewonden sinds 2006

Tijdens de huidige missie in de Afghaanse provincie Uruzgan zijn tot nu toe 120 militairen gewond geraakt. Dat heeft het ministerie van Defensie woensdag tegenover de Wereldomroep gezegd. De meeste van de gewonden zijn na een eerste behandeling in het militaire veldhospitaal op Kamp Holland (of andere locaties) naar het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht overgebracht.  26 van hen waren dusdanig gewond dat verdere behandeling nodig was in het Militair Revalidatie Centrum in Doorn.

Bij het aantal gewonden worden niet degenen meegeteld die na een korte behandeling in Uruzgan zelf weer aan de slag konden. Verder is bij het aantal van 120 geen onderscheid gemaakt tussen gewonden door toedoen van de tegenstander (bermbommen, vijandelijk vuur e.d. ) en gewonden door ‘gewone’ ongelukken.

21 doden
Zoals eerder al gepubliceerd zijn er tijdens de missie tot nu toe 21 militairen omgekomen.  Vier daarvan bij niet aan vijandelijkheden gerelateerde dodelijke ongelukken (waarvan 3 buiten Uruzgan); verder was er een geval van zelfdoding op Kamp Holland, en sneuvelden er 16 man tijdens gevechtshandelingen of door IED’s (‘bermbommen’), waarvan één in de provincie  Helmand. IED’s zijn doodsoorzaak nummer één (11 doden).

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Defensie, Uruzgan en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s