70% Nederlanders tegen verlenging missie Uruzgan

Slechts een vijfde van de Nederlandse zou op dit moment een verlenging van de missie in Uruzgan steunen. Dat blijkt een op 24 september uitgevoerde en zondag gepubliceerde enquete van Maurice de Hond in opdracht van Angus Reid Global Monitor . 70 procent is tegen verlenging, 9% heeft geen mening.

De vraagstelling was: “Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen heeft aangegeven dat Nederland zijn missie in Uruzgan na 2010 wel eens zou kunnen voortzetten. Bent u daar voor of tegen?”

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, NAVO, Uruzgan en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 70% Nederlanders tegen verlenging missie Uruzgan

 1. Marcase zegt:

  Tja, open deur. Militaire missies zijn in Nederland per definitie geen publiekstrekkers. Dat komt door het totaal vervormde (“Rambo”) beeld dat burgers van de krijgsmacht en haar (legitieme!) taken hebben.
  Als militair vind je dat aan de ene kant vervelend, aan de andere kant op een morbide manier wel prettig.

  Een beetje erkenning is wel aardig en respect (v/h publiek) wordt zeker gewaardeerd, maar we willen liever dat het Nederlandse volk zich druk maakt over het weer, de files en voetbal perikelen dan over de GWOT en al het andere gedonder in de wereld, waar ook wij als vrije westerse handels-natie last van hebben. En meer last van zullen krijgen, aangezien wij Hollanders in een belangrijk deel v/d wereld automatisch worden gezien als onderdeel van het goddeloze Westen, Joden en/of “Satan’ Amerika.

  Hoe meer je buiten de grenzen komt, hoe meer je je realizeert dat wij in het westen ‘echt in een ivoren toren leven, en dat onze levensstijl en vrijheid eigenlijk iets bijzonders, iets unieks in de wereld is.
  Dat is ontzettend lastig om aan Jan en Mien in de straat uit te leggen. En dan helpt het inderdaad niet als onze baas (het kabinet) niet duidelijk communiceert, zeker ook omdat ik en het merendeel van mijn uitgezonden collega’s het eens zijn met minister Verhagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s