Gouverneur Uruzgan zou verlenging Nederlandse missie verwelkomen

De gouverneur van Uruzgan zou een langer verblijf van Nederland in deze Afghaanse provincie verwelkomen. Dat zei Asadullah Hamdam donderdag tegenover de Wereldomroep. Gouverneur Hamdam zei er begrip voor te hebben dat een besluit over een eventuele verlenging van de missie in Uruzgan een zaak is van de Nederlandse politiek en samenleving. Maar hij deed wel een persoonlijke oproep om, indien mogelijk, langer in Uruzgan te blijven.

Volgens de gouverneur is de bevolking van Uruzgan tevreden met het werk van de Nederlanders . “De bevolking en ik als gouverneur zouden blij zijn als de Nederlanders zouden blijven”, aldus gouverneur Hamdam tegenover de Wereldomroep in het plaatsje Deh Rawod, in het westen van de provincie.

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Uruzgan. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s