58% Nederlanders verwacht verlenging Uruzgan-missie

58 procent van de Nederlandse bevolking verwacht dat Nederland ook na 2010 in Uruzgan militair actief zal blijven. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerde enquête van Maurice de Hond in opdracht van het internationale enquêtebureau Angus Reid Global Monitor.

27 procent van de ondervraagden denkt dat de missie ongewijzigd wordt voortgezet; 31 procent verwacht verlenging van de missie maar met minder militairen. 20 procent denkt dat Nederlandse militairen elders in Afghanistan (niet in Uruzgan) worden ingezet. 14 procent verwacht dat er na 2010 geen Nederlandse militairen meer in Afghanistan zullen zijn.

De uitslag is in die zin opmerkelijk omdat hetzelfde enquêtepanel van duizend personen zich in september nog met overgrote meerderheid (57%) tegen verlenging van de missie in Uruzgan uitsprak. Zie Dutch Oppose Extending Afghan Mission, 24 september 2009)

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, NAVO, Uruzgan en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s