Konvooi naar de Mirabad-vallei

Een verhaal in beeld. Een Australisch/Nederlands konvooi bracht onlangs bouwmateriaal naar de Mirabad-vallei ten oosten van Tarin Kowt, Uruzgan. De rit voerde door de dasht (woestijn) ten noordoosten van Tarin Kowt en duurde tien uur. Dat laatste vooral omdat er regelmatig gezocht moest worden naar bermbommen (IED’s). Militairen van de Australische genie (én hun speurhond) vonden er onderweg twee, die later met een daverende knal tot ontploffing werden gebracht. Het konvooi was onderdeel van de operatie Baz Panje (Valkenklauw), die tot doel heeft het Afghaanse gezag in dit gebied te herstellen. Midden in de vallei bouwen Australische troepen nu een permanente patrouillebasis voor het Afghaanse leger en ISAF. De Wereldomroep was er bij, zie een fotoreportage op Flickr.

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Australië, Uruzgan en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s