Sukkel van de Week

De missie van het Nederlandse fregat Hr.Ms. Evertsen bij de Europese antipiraterij-operatie ‘Atalanta’ loopt ten einde. Later deze maand wordt de leiding overgegeven aan Italië en koerst het schip richting thuishaven Den Helder.

Nadat er vorige week nog 13 Somalische piraten waren opgepakt kreeg de Evertsen maandag te maken met een zeer sukkelige Franse solozeiler.  Volgt het nieuws kennelijk niet, was in ieder geval op weg van Djibouti via Aden naar Madagascar. Dwars door het ‘Somalische piratengebied’ dus. Motor kapot, stuurautomaat idem én platzak, want beroofd in Aden.

(Het Franse zeiljacht met twee RHIB’s van Hr. Ms. Evertsen. Foto EUNAVFOR)

Het kostte een Franse officier van de EU-staf aan boord van de Evertsen nog enige moeite om de zeiler ervan te overtuigen dat hij er beter aan zou doen terug te keren naar Djibouti. Helaas meldt de leiding van Operatie Atalanta niet de naam van het jacht noch die van de schipper. Maar van ons krijgt hij een speciale onderscheiding: Sukkel van de Week….

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Piraterij en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s