Website Taliban weer on-line

Hij wordt met de regelmaat van de klok uit de lucht geplukt, maar voor zo lang het duurt kunt u weer kennis nemen van de originele verklaringen van het Islamitisch Emiraat van Afghanistan, de officiële naam van de Taliban. Zie http://www.alemarah.info/english/. Een WHOIS-zoekactie wijst uit dat de site in Maleisië geregistreerd is; eerder gebruikten de Taliban een server in Indonesië.

Vraag is natuurlijk: wie saboteert steeds deze site? Je zou denken dat dat de geheime diensten zijn van Westerse landen. Ik heb me echter door een ingewijde laten vertellen dat er een fanatieke groep Amerikaanse privé-hackers bestaat die het op de Taliban heeft gemunt. Zou kunnen.

Mocht de eigenlijke Taliban-site weer uit de lucht gaan, geen nood aan de man, want websites als www.theunjustmedia.com nemen de persberichten en verklaringen van de Taliban 1:1 over.

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s