Wat zei president Karzai precies?

President Hamid Karzai heeft zich zondag tijdens een persconferentie in Kabul uitgesproken over een eventuele verlenging van de Nederlandse missie in Uruzgan. Hij reageerde als volgt op een vraag van Wereldomroep-verslaggever Bette Dam (letterlijke tekst):

“We are very grateful for the assistance that Nederland has provided to Afghanistan for the past many, many years – the troop contribution and the economic contribution of your  country. The decision of the Dutch government and parliament for the extension of the duration of Netherlands troops in Afghanistan is a sovereign decision of your country. We will support any decision that is made there. But Afghanistan would be very happy, Afghanistan would benefit if Nederland continued to support Afghanistan in the training of the Afghan army and police, in the provision of reconstruction assistance, until Afghanistan can safely stand on its own feet, defend its country, and be a country better than what it is today. ”

(“Wij zijn zeer dankbaar voor de hulp die Nederland de afgelopen vele jaren aan Afghanistan heeft gegeven – de troepenbijdrage en de economische hulp van uw land. Het besluit van de Nederlandse regering en het parlement om de duur van de (aanwezigheid van) Nederlandse troepen in Afghanistan is een soeverein besluit van uw land. Wij zullen elk besluit ondersteunen. Maar Afghanistan zou zeer gelukkig zijn, Afghanistan zou er van profiteren indien Nederland zou doorgaan met de ondersteuning van Afghanistan bij het opleiden van het Afghaanse leger en de politie, met het leveren van ondersteuning bij de wederopbouw, totdat Afghanistan veilig op eigen benen kan staan, zijn land kan verdedigen, en een land (kan) zijn dat beter is dan nu het geval is.”)

[display_podcast]

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Uruzgan en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s