Inmiddels 140 Nederlandse gewonden in Uruzgan

DEN HAAG (ANP) – Het aantal Nederlandse militairen dat sinds het begin van de missie in Uruzgan precies vier jaar geleden gewond is geraakt, ligt op 140. Van hen houden 41 militairen blijvend lichamelijk letsel over aan hun verblijf in Uruzgan.

Het ministerie van Defensie bevestigt berichtgeving in De Telegraaf over het aantal gewonden. Bekend was al dat sinds de missie in juni 2006 begon 24 militairen om het leven zijn gekomen.

De laatste dode was de 25-jarige korporaal der eerste klasse Luc Janzen die op 25 mei omkwam door een bermbom. De laatste gewonden vielen op 7 juni. Drie militairen raakten gewond door een aanslag met een geïmproviseerd explosief.

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 5 procent van uitgezonden militairen psychische problemen overhoudt na een buitenlandse missie. In Uruzgan hebben inmiddels zeker 16.000 Nederlandse militairen gediend.

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Defensie, Uruzgan. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s