Uruzgan.FM stopt

EINDHOVEN (ANP) – De Nederlandse militaire missie in Uruzgan eindigt op 1 augustus en dus houdt ook Uruzgan.FM ermee op. Het radioprogramma neemt afscheid met een aantal speciale uitzendingen. Dat maakten 3FM en Radio Nederland Wereldomroep, verantwoordelijk voor Uruzgan.FM, dinsdag bekend.

Het radioprogramma voor Nederlandse militairen en hun thuisfront begon in 2006 tegelijkertijd met de missie in Uruzgan. Het is elke werkdag tussen vier en vijf uur ’s middags Nederlandse tijd te beluisteren, onder meer op de bases in Afghanistan en via internet.

Op 29 juli komt Uruzgan.FM met een speciale uitzending die is opgedragen aan de Nederlandse slachtoffers die in Afghanistan vielen. De allerlaatste editie van het radioprogramma is op 30 juli. Dat wordt een feestelijke, drie uur durende uitzending die terugblikt op de afgelopen vier jaar. Er zijn liveoptredens en Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm is te gast.

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Defensie, Uruzgan en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s