Nationale Herdenking MH17 op 10 november

Op maandag 10 november is de herdenkingsbijeenkomst van de ramp met vlucht MH17 in de RAI in Amsterdam. De herdenking is alleen toegankelijk voor genodigden. Dit zijn nabestaanden van slachtoffers en betrokkenen bij de vliegramp

De Nationale Herdenking is een blijk van medeleven met de nabestaanden en een uiting van respect voor alle slachtoffers. De bijeenkomst geeft nabestaande de gelegenheid om samen met lotgenoten hun dierbaren te herdenken. Het programma voor de herdenkingsbijeenkomst is tot stand gekomen in nauw overleg met de nabestaanden.

Tijdens de herdenkingsceremonie noemen dertig nabestaanden de namen van alle 298 slachtoffers. Vier nabestaanden voeren persoonlijk het woord of dragen een gedicht voor. Namens de regering spreekt minister-president Mark Rutte. Ook wordt een minuut stilte in acht genomen

De muzikale omlijsting van de herdenking wordt verzorgd door het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het Nationaal Kinderkoor. Tevens zijn er muzikale bijdragen van Marco Borsato, Lenette van Dongen, Douwe Bob en Glennis Grace. Maartje van Weegen leidt de herdenkingsbijeenkomst.

De herdenkingsbijeenkomst wordt bijgewoond door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima. . Ook Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix en Prinses Margriet der Nederlanden en prof.mr. Pieter van Vollenhoven wonen de herdenking bij. Daarnaast zijn de meest betrokken leden van het kabinet, Kamerleden buitenlandse ambassadeurs, burgemeesters van gemeenten die slachtoffers te betreuren hebben en andere genodigden aanwezig.

Het officiële programma begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 14.30 uur. Daarna is er een informeel samenzijn dat rond 16.30 uur is afgelopen. De NOS zendt de herdenkingsbijeenkomst rechtstreeks uit op radio en televisie.

(bron: Rijksoverheid.nl)

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Flight MH17 en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s