Rutte: ‘Internationaal Tribunaal optie voor berechting daders MH17’

‘Een Internationaal Tribunaal is een logische optie met voordelen. Maar ook andere opties staan nog open, zowel internationaal als nationaal.’ Zo reageerde minister-president Rutte na afloop van de ministerraad op de mogelijke oprichting van een Internationaal Tribunaal om de verantwoordelijken voor de MH17-ramp te vervolgen.

Rutte: ‘Rechtvaardigheid voor de slachtoffers is vanaf het begin één van onze prioriteiten geweest. De schuldigen moeten gevonden en berecht worden. Nederland staat daarin niet alleen. Ook de VN-Veiligheidsraad heeft op 21 juli 2014 resolutie 2166 aangenomen die stelt dat de daders van het neerhalen van MH17 moeten worden vervolgd.’

Nederland, Australië, België, Maleisië en Oekraïne zoeken daarom binnen de VN steun voor de oprichting van een Internationaal Tribunaal. Rutte: ‘Via die route wordt een breed draagvlak gecreëerd voor het vervolgingsproces. Bovendien is het de beste garantie voor medewerking van alle landen.’

(Rijksoverheid, 3 juli 2015)

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Flight MH17 en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s