Bomaanslag bij Tarin Kowt; zes burgerdoden

aanslag-22-september-08.jpgIn de buurt van Tarin Kowt is vanmorgen een (burger)voertuig op een IED gereden, meldt het hoofdkwartier van ISAF in Kabul. Zes inzittenden kwamen om; vier raakten gewond. Onder de doden is een kind. De gewonden zijn naar medische faciliteiten van ISAF overgebracht, meldt het ISAF-bericht. Bedoeld wordt waarschijnlijk het Nederlands/Australische veldhospitaal  op Kamp Holland. 

Het Nederlandse ministerie van defensie heeft maandag nadere details verstrekt over de dood van zes burgers nabij Tarin Kowt:

“Vanmorgen zijn ten noorden van Tarin Kowt zes burgers om het leven gekomen. De burgers waren hun autoband aan het verwisselen toen één van hen op een Improvised Explosive Device (IED) stapte.

Omstanders riepen daarop de hulp van Afghaanse en Nederlandse militairen in, die op de nabijgelegen Patrouillebasis Buman zijn gelegerd. Deze troffen in eerste instantie vijf dodelijke slachtoffers en vier gewonden aan. In een later stadium werd ook het lichaam van een kind aangetroffen, dat door de kracht van de explosie was weggeslagen. De vier gewonde omstanders zijn naar het Amerikaanse hospitaal op Kamp Holland vervoerd. “

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Uruzgan. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s