Troepen Uruzgan voortaan onder generaalsbevel

De Nederlandse troepen in Uruzgan zullen tot aan het einde van de missie op 1 augustus 2010 onder bevel staan van een generaal. Tot nu toe had de commandant van de ‘Task Force Uruzgan’ steeds de rang van kolonel. Brigadegeneraal Tom Middendorp is dinsdag naar Afghanistan vertrokken waar hij begin volgende maand het bevel zal overnemen van de huidige commandant, kolonel Kees Matthijssen.

Tot voor kort was Middendorp commandant van de 13e gemechaniseerde brigade in Oirschot, een van de belangrijkste ‘troepenleveranciers’  voor de Task Force Uruzgan. In 2006/7 was hij in Kabul de ‘Senior Political Advisor’  van de NAVO-ambassadeur in de Afghaanse hoofdstad.

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, NAVO, Uruzgan. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s