“So I guess you didn’t hear the alarm?”

Afgelopen dinsdag, op de dag van de grote Afghanistanconferentie in Den Haag, blijken onverlaten te hebben geprobeerd ´iets´ af te schieten op Kamp Holland, de grootste Nederlandse basis in Uruzgan. Of er een verband is met de conferentie zullen we nooit weten want de daders zijn lastig te interviewen en bovendien misten het projectiel/de projectielen zoals gebruikelijk hun doel.

Nu zijn deze dagen mijn collega’s Ashleigh en Michel van ons Engelstalige programma ‘Curious Orange‘ (lees hun blog, leuk!) op bezoek in Kamp Holland en ze kregen het een en ander mee van dit incident. Of liever gezegd, ze kregen er helemaal niets van mee, want zaten in de zwaar gepantserde (en dus geluiddichte) ECHOS, de protestante (maar alle gezindten zijn er welkom) ontspanningsruimte op het kamp.

Ons duo is ´embedded´ en dat betekent onder meer dat Defensie over hun veiligheid waakt. Dus als er iets gebeurt dat lijkt op een beschieting van het kamp willen de persvoorlichters wel graag weten waar het Wereldomroep-duo is. Het duurde even voordat de persvoorlichter-van-dienst ze gevonden had en dat leidde tot het onderstaande nogal hilarische blogstukje:

Him: “I thought I’d lost you guys!”

Us: “Oh no, we’ve been here for a couple hours now.”

Him: “So I guess you didn’t hear the alarm.”

Us: “Uh, no? What alarm?”

And so we discovered that, under the cover of night, and while we were happily reading children’s stories in a noisy bar, there had been one, maybe two, in-coming explosives.

By this time the all-clear had already sounded (we didn’t hear that either).

(Actually, apparently there was a runner who’d gone to Echos (and the dining hall and the gym – the only other places on campus with constant music) and apparently the alarm had been announced there. We just managed not to hear it.)

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Uruzgan. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s