Dode op Kamp Holland: persbericht Defensie

Nederlandse militair sneuvelt in Uruzgan

6 april 2009, 22.01 uur

Bij een raketaanval op Kamp Holland is vandaag de 20-jarige soldaat der eerste klasse Azdin Chadli gesneuveld. Vijf Nederlandse militairen raakten gewond bij de aanval op de grootste Nederlandse basis in de Afghaanse provincie Uruzgan. Hun toestand is stabiel. Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm heeft dit vanavond bekend gemaakt.

Twee gewonden zijn voor behandeling overgebracht naar het hospitaal op Kandahar Airfield. De anderen zijn op Kamp Holland behandeld. Het gaat om militairen variërend in leeftijd van 19 tot 24 jaar. Onder hen is één vrouw.

Soldaat Chadli en vier gewonden zijn afkomstig van 42 Pantserinfanteriebataljon van de Limburgse Jagers. De 5e gewonde zit bij 413 Pantsergeniecompagnie. Beide eenheden zijn gelegerd op de De Ruyter van Stevenickkazerne in Oirschot. De families van de betreffende militairen zijn inmiddels ingelicht.

107 mm raketten
De Nederlandse basis werd rond 18:00 uur Afghaanse tijd onder vuur genomen met vermoedelijk twee 107 mm raketten. Eén raket maakte de Nederlandse slachtoffers, de tweede raket raakte het nabijgelegen kamp van het Afghaanse leger en veroorzaakte lichte verwondingen bij 2 Afghaanse militairen. Naast de raketaanvallen waarbij het dodelijke slachtoffer en de gewonden zijn gevallen, hebben vanavond nog twee andere beschietingen plaatsgevonden. Eén op Kamp Holland, de ander op Kandahar Airfield. Beide beschietingen richtten geen schade aan.

Het condoleanceregister is geopend.

(bron: ministerie van defensie)

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Uruzgan en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s