Offensief gelanceerd bij Tarin Kowt

Pal ten noorden van de hoofdstad van Uruzgan is een offensief gelanceerd waaraan Afghaanse, Australische en Nederlandse militairen deelnemen.  Dat heeft de Wereldomroep van eigen bronnen in Den Haag en Uruzgan vernomen. Doel is de zogeheten ‘Westbank’ van het Dorafshan-gebied bij Tarin Kowt onder contrôle te krijgen.  Hoewel dit gebied van ca. tien bij vier kilometer midden in de ‘inktvlek’ rond de provinciehoofdstad ligt is het er nooit echt rustig geworden. Zo werden er vanuit de ‘Westbank’ sinds afgelopen januari regelmatig raketaanvallen op Kamp Holland uitgevoerd. Op 6 april kwam daarbij soldaat Azdin Chadli om het leven.  Het ministerie van Defensie wilde vrijdagmorgen nog geen reactie geven op het nieuws over de operatie.

Zie ook het artikel Offensief is antwoord op aanval Kamp Holland van collega Bette Dam.

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, NAVO, Uruzgan. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s