Dode bij noodlanding helikopter Uruzgan (2)

De helikopter die vrijdag een noodlanding moest maken bij Tarin Kowt blijkt een Amerikaanse Apache-gevechtshelikopter te zijn geweest. De naam van het slachtoffer is vrijgegeven: het betreft de piloot, Chief Warrant Officer Brent S. Cole (38) van de 82ste Combat Aviation Brigade, een eenheid die als onderdeel van ISAF sinds enige tijd een twintigtal helikopters op Kamp Holland heeft gestationeerd. Brent Cole was afkomstig uit Reedsville, West Virginia. Volgens de autoriteiten was de oorzaak van de noodlanding een mechanisch probleem en was er geen sprake van vijandelijke actie.

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Uruzgan, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s