‘Al Qaeda terug in noord-Helmand’

Interessant artikel gelezen van de hand van Bill Roggio die de website The Long War Journal verzorgt. Het gaat over kampen in noord-Helmand van Lashkar al Zil (het Schaduwleger), een al Qaeda-organisatie. Ook relevant voor ISAF in het algemeen en Nederland in het bijzonder aangezien het betrokken district (Baghran) direct grenst aan Uruzgan (district Shahidi Hassas, ook wel Charchino genoemd). Volgens Roggio waren strijders die in deze kampen getraind waren o.a. betrokken bij een aanslag op de Afghaanse politie in Tarin Kowt op 2 februari j.l. waarbij 21 doden vielen.

Ik had in 2007 al eens iets gehoord over de terugkeer van Al Qaeda in Helmand tijdens een interview met hoofdredacteur Abdel Bari Atwan van de in Londen gevestigde krant al-Quds al-Arabi, maar Bill Roggio verstrekt nu veel meer details.

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Terrorisme, Uruzgan en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op ‘Al Qaeda terug in noord-Helmand’

  1. waisman zegt:

    alle buitenlandse troepen moeten weg… er is geen kans van slagen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s