Goodbye Kamp Holland…

Het kabinet moet nog besluiten over een eventuele verlenging van de missie in Uruzgan. Maar voor de woorden ‘Kamp Holland’ is deze week al het doek gevallen. De basis (die deel uitmaakt van de grotere Forward Operating Base Ripley) heet voortaan de Multinational Base Tarin Kowt. Dat heeft het ministerie van Defensie donderdag bekend gemaakt.

Voor de K van Kamp was in 2006 bewust gekozen met een verwijzing naar de toenmalige minister van Defensie Henk Kamp. Camp Hadrian, de kleinere Nederlandse basis bij Deh Rawod, houdt vooralsnog wel zijn huidige naam.

Deze week heeft ook de laatste Nederlandse generaal het bevel over de Task Force Uruzgan overgenomen. Brigadegeneraal Kees van den Heuvel blijft in functie tot 1 augustus, wanneer Nederland de leidende rol binnen ISAF in Uruzgan beëindigt. De nieuwe Civiel Vertegenwoordiger (CIVREP) is de diplomaat Jennes de Mol. Hij is tevens directeur van het Provinciaal Reconstructieteam (PRT).

Jennes de Mol en brigadegeneraal Kees van den Heuvel (foto: Defensie)

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Defensie, Uruzgan. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s