Somalische piraten op weg naar Nederland

De tien Somalische piraten die op 5 april door een boarding team van het fregat Hr.Ms. Tromp werden aangehouden zijn vandaag in Djibouti aan wal gezet. Onder begeleiding van de Marechaussee is het tiental inmiddels met een KDC-10 van de luchtmacht op weg naar de vliegbasis Eindhoven.

De piraten hadden een Duits koopvaardijschip, de MV Taipan, gekaapt maar werd door een snelle actie van Hr.Ms. Tromp in de kraag gevat (zie Tromp herovert gekaapt Duits schip). Het gerechtshof in Hamburg heeft inmiddels een arrestatiebevel tegen de piraten uitgevaardigd. Verwacht wordt daarom dat ze binnen afzienbare tijd aan Duitsland zullen worden uitgeleverd. Het zal voor het eerst zijn dat Somalische piraten daar voor een rechtbank verschijnen.

(foto’s: ministerie van Defensie)

Over Hans de Vreij

Retired Dutch journalist. Covered EU, NATO, UN, security & defense. Was correspondent in Berlin, Brussels, Geneva, Prague. Studied Russian language & literature.
Dit bericht werd geplaatst in Piraterij. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s